Compressport

12.10.2016 19:59

Compressport - švicarska znamka kompresijski oblačil, katere izdelki temeljijo na medicinskih spoznanjih, je danes že dobro poznana, a ne samo med vrhunskimi, ampak tudi med rekreativnimi športniki.  Začetki segajo v leto 2008, ko so lansirali R2 rokave na Ironmanu v Nici. Danes, osem let kasneje, pa so prisotni v že 85 državah širom sveta. Med uporabniki je petsto profesionalnih športnikov, deset svetovnih prvakov in osem olimpijskih zmagovalcev. Poleg tega so sponzorji že desetim ekipam. 

 

 

Izdelki najprej nastanejo pod rokami oblikovalske ekipe. Od tu gredo prvi vzorci v testiranje, od tam pa na izdelavo novega vzorca. Ti koraki se izmenjujejo do končnega izdelka. Poleg interne testne ekipe ljudi, izdelek nato testirajo tudi športniki po celem svetu, kar daje tudi odgovore na vprašanje, kako se izdelek obnaša v različnih vremenskih pogojih. 

 

Compressport izdelki nastajajo v 200m2 velikem laboratoriju, ki je opremljen z najnovejšo tehnologijo za testiranje. Tu lahko merijo pretok krvi, količino kisika v mišicah, vibracije mišic in temperaturo … Laboratorij razpolaga z mnogimi ergometri, med njimi je najbolj poznana njihova tekaška steza - 2 metra široka, 3 metre dolga in ki doseže 40 km/h ter naklon -8 % do +25%.

Še dvomite v kakovost?