Tegobe sodobnega časa ali ko za šport ni časa in/ali volje

17.03.2017 11:03

Sodoben način življenja, potovanja z letali, pretežno sedenje za računalniki, nosečnost, pa tudi na primer dolgotrajno stanje ob tekočem traku, puščajo na telesu posledice.

Zato tokrat članek namenjamo vsem, ki se najdete v zgornjem opisu, pa tudi tistim s težavami s krčnimi žilami ter seveda tudi športnikom med športom ali rehabilitacijo.

Naše telo deluje tako, da ko stopimo na podplate in se vene stisnejo, kri potisnejo navzgor. Enako se zgodi, ko se pokrčijo mišice na mečih. In to je pravilno delovanje našega krvnega sistema. 

 

Preveliko mirovanje (na primer pretirano sedenje ali dolgotrajno stanje na enem mestu), pa povzroči stagnacijo krvi, kar ima za posledico otekle in boleče noge

 

In kako si pomagati?

 

S kompresijo, ki seveda ne bo popolnoma odpravila težav, jih pa lahko močno olajša. O Compressport izdelkih smo pisali že večkrat, tudi o tem, v kako tehnološko dovršenih laboratorijih nastajajo:  http://www.loparji.si/compressport-znamka-kompresijski-oblacil.  

 

Izdelki so iz mehke, nežne, elastične in antibakterijske tkanine, ki dobro prepušča zrak in se hitro suši. Ko pa izdelek primete v roko, ugotovite, da ni gladek, temveč ima 3D bunkice, ki imajo posebno vlogo. Skozi njih prehajata zrak in vlaga (kar ohranja suhe noge), blažijo učinek sunkov na telo in seveda delujejo masažno.

 

Torej, tudi ko sedite, stojite ali se minimalno gibate, Compressport oblačila poskrbijo za masažo, ki pospešuje pretok krvi po žilah. Posledica so manj otekle, manj boleče in bolj prekrvavljene noge. Pri dolgih avionskih poletih ali pa na primer nosečnosti, ko je telo obremenjeno ali zaradi sedenja ali drugih fizičnih dejavnikov, lahko pride tudi do venske tromboze (nastanek krvnega strdka), kar lahko prerečimo s Compressport nogavicami in  njihovo 360° kompresijo. Ker pospešujejo tudi rehabilitacijo telesa po napornih športnih udejstvovanjih, so Compressport izdelki postali stalnica v garderobi vrhunskih športnikov.

 

Majhen korak do vrhunske kompresije in velik korak za vaše zdravje.

 

Vezani artikli
-15%
Dolge kompresijske nogavice Compressport
Priporočena PC dobavitelja:
45,00 €
Loparji.si cena z DDV:
38,25 €
-15%
Nizke kompresijske nogavice Compressport
Priporočena PC dobavitelja:
20,00 €
Loparji.si cena z DDV:
17,00 €
-15%
Kompresijski rokav za meča Compressport
Priporočena PC dobavitelja:
49,00 €
Loparji.si cena z DDV:
41,65 €